Voorstellen                                                                                                                                        

                                                                                           

Vanaf 1996 heb ik een praktijk voor homeopathie gehad en was ik geregistreerd lid van de NVKH. Daar ben ik per 1 januari 2019 mee gestopt omdat het door alle nieuwe verplichtingen (wettelijk) en eisen (zorgverzekeringen) niet meer mogelijk was om de praktijk kostendekkend te voeren. In de loop van de jaren is ook de vergoeding die u als patiënt krijgt van uw aanvullende verzekering steeds verder beperkt.

De in al die jaren verworven kennis en ervaring wil ik graag blijven delen met ieder die meer wil weten over de mogelijkheden die er voor haar of hem zijn om op een natuurlijke manier beter te worden.  Ook kan ik u van advies dienen hoe met homeopathie een ziekteproces of een reguliere behandeling begeleid kan worden.

 

 

Opleidingen
In 1996 rondde ik, Marjan de Bruijne (1951), de 6 jaar-durende opleiding tot klassiek homeopaat aan de School voor Homeopathie te Amersfoort af. Om het vak van homeopathie goed te kunnen uitoefenen is een gedegen medische basiskennis nodig. Op de School voor Homeopathie wordt hier veel aandacht aan besteed met vakken als anatomie, fysiologie en pathologie.

Daarvoor volgde ik de opleiding tot natuurgeneeskundige aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem (HVNA). Hierdoor verkreeg ik kennis van o.a.voeding, fytotherapie(kruidengeneeskunde), iriscopie, voetreflexologie en massagetechnieken. Ook hiermee heb ik veel praktische ervaring opgedaan.

Deze opleidingen volgde ik naast het runnen van een huishouding met vier kinderen, mijn werk in natuurvoedingswinkels en het opzetten van en werken in een kruidentuin.

Natuurvoeding
Veel kennis van voeding deed ik op door mijn werk in natuurvoedingswinkels.

Kruiden en andere planten
Door het oprichten van en werken in een kruidentuin kwam ik veel te weten over kruiden en andere planten.

Muziek
Op muziekgebied volgde ik een opleiding bij Musicosophia in Sankt Peter bij Freiburg in Breisgau (Duitsland) Deze opleiding beoogt via een bepaalde methode Muziekde wijsheid in een muziekstuk te leren kennen. Hiervoor is geen muzikale voor-opleiding vereist. Je hoeft bv. geen noten te kunnen lezen. Het gaat puur om het luisteren naar de muziek en de verdieping in die muziek. Het resultaat is dat je anders gaat luisteren naar muziek, wat leidt tot diepe ontspanning.
Daarnaast bespeel ik al van jongs af gitaar en fluit.

Door deze brede opleidingen, een schat aan ervaring en groot invoelend vermogen kan ik de klacht verhelderen, de wezenlijke oorzaak daarvan naar boven halen en samen met u tot een verbetering van uw fysiek en geestelijk welzijn komen. 

In 1996 begon ik officieel met mijn homeopathiepraktijk die ik daarvoor al enkele jaren had.

Ontstaan C4-Homeopathie
Begin jaren negentig ontstond in Duitsland een nieuwe stroming nl. de C4-Homeopathie. De grondlegger hiervan is Witold Ehrler. Vanaf het begin ben ik hierbij betrokken geweest. Het was Leen van der Kaaij, homeopaat te Enschede en mijn grote inspirator, die door had hoe belangrijk deze C4-Homeopathie zou kunnen zijn en mij daarvan deelgenoot maakte. Hij was de drijvende kracht en door zijn initiatieven waaraan ik mee mocht werken, zorgde hij ervoor dat de
C4-Homeopathie in Nederland bekend werd.

Onderzoek
Naast seminars die ik in Nederland volg, ben ik ook zeer regelmatig in Duitsland te vinden voor het bijwonen van en actief deelnemen aan studiedagen. We testen bv. homeopathische middelen op ons zelf uit, (wat ook wel eens vervelende gevolgen voor jezelf kan hebben). Patiënten varen hier wel bij omdat zo ook vanuit eigen praktische ervaring een homeopathisch middel voorgeschreven kan worden.
Tevens ben ik lid van de GVHO. (Groep voor Homeopathisch Onderzoek). In deze groep onderzoeken wij de mogelijkheden om ziektes die steeds vaker voorkomen zoals kanker te kunnen behandelen.